Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija nagradila najuspješnije klubove i sportaše: jako dobra godina!

07.12.2016.

16:06

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalnim prijemom u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoga primorja, župan Zlatko Komadina čestitao je sportašima i klubovima koji su u godini na izmaku ostvarili izuzetno dobre rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Županija je najuspješnije sportaše i pojedince nagradila s 240.700 kuna, i na lijep način zaokružena je jedna dobra sportska priča. Godina iz snova, reći će Ludbrežanka Sara Kolak i opet nas vratiti ljetu i Riju i zaustaviti na 66,18.

U Podgorici mlada je hrvatska vaterpolska reprezentacija pozlatila posao, Lovro Paparić parao mreže, medalje su već u stanovima s prezimenima Burić, Krapić... Kako preskočiti Enrica Marottija, zašto ne vjerovati da će Snježana Pejčić u novoj godini vratiti sve što nije postavila na mjesto u ovoj koja odlazi, i tako redom.

Mnogih danas nije bilo, treniraju, putuju, ostvaruju snove. Ida Štimac ima sjajan početak sezone, boćari su pak imali ludu završnicu, Čedo Vukelić ne skida osmijeh, županija ima čak dva prvoligaša u košarci, rukometaši su - a da to ni sami nisu očekivali, Zamećani - napravili čudo na međunarodnoj sceni.

Karate, kick-boxing, cure i dečki, kuglačice i kuglači, košarkašice "Rijeke", čak i sportsko-rekreacijsko društvo "Viševica" iz Fužina... stvarno puno darova ispod bora, lijepa godina. Kakvu sanja i što od 2017. očekuje prvi čovjek Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić?

"Moram krenuti od Nogometnog kluba 'Rijeke', izuzetno su nam dobri rukometaši, rukometašice - iako imaju problema, vaterpolisti pomladili ekipu, očekujemo također dobre rezultate, atletičari imaju dobru ekipu, uvijek nas iznenade dobrim rezultatima, a da ne govorim o boćaricama, boćarima, kuglačicama, kuglačima, tako da imamo izuzetno puno sportova od kojih očekujemo dobre rezultate“, kaže Karabaić. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.