Hrvatski radio

Radio Rijeka

10 godina studenti huču radijskim valovima - Radio Sova, sretan rođendan!

17.01.2020.

13:18

Autor: Dora Vujnović

Na koncertu će nastupiti The Siids i Muhe

Na koncertu će nastupiti The Siids i Muhe

Foto: - / -

Jedini studentski radio u gradu Rijeci, a dugo i jedini studentski medij, slavi svoj 10. rođendan. Iza Radio Sove 10 je godina leta radijskim frekvencijama, koje će obilježiti koncertom u Beertiji na Trsatu 25. siječnja.

Bilo je to u noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine. U radijski eter sletjela je Radio Sova – zajednički program Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. Od tada studenti riječkih fakulteta svakodnevno kreiraju radijski program na frekvencijama Radio Rijeke u terminu od 22:30 do 1 sat u noći.

Redakciju čini dvadesetak studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta. Raznolikost među studentima donosi i raznolike teme pa ne nedostaje informativnog, kulturnog, sportskog, a ni glazbenog sadržaja. Kroz
sve ove godine redakciju Radio Sove činilo je više od stotinu studenata.

Upravo zbog činjenice što u Rijeci ne postoji studij novinarstva, Sova je odlična prilika da studenti i studentice zainteresirani za rad u medijima, prvenstveno na radiju, dobiju praksu u radu u medijima. Studenti se mogu naći u ulozi novinara, voditelja, glazbenog urednika, realizatora programa, reportera ili urednika.

Rođendanski koncert održat će se 25. siječnja u Beertiji na Trsatu s početkom u 22 sata. Na koncertu nastupaju riječke snage - electro duo The Siids i alternativni rock bend Muhe. Ulaz se ne naplaćuje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.