Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:07 / 11.06.2020.

Autor: Tatjana Sandalj

1000 naj! - Riječko sveučilište prvi put na QS World University Rankings

S jednog radnog susreta u rektoratu riječkog sveučilišta (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

S jednog radnog susreta u rektoratu riječkog sveučilišta (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Sveučilište u Rijeci je ponovno među pet posto najboljih na svijetu. Prvi put uvršteno je na jednu od najpriznatijih rang ljestvica svjetskih sveučilišta - QS World University Rankings. Riječ je o popisu od tisuću najkvalitetnijih sveučilišta.

Na QS World University Rankings Sveučilište u Rijeci je, zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu, u grupi iza osamstotog mjesta.

Riječ je o ljestvici kojoj su na početku Massachusets Institute of Technology (MIT), Stanford University, Harvard University, California Institute of Technology (Caltech), University of Oxford, ETH Zurich ( Swiss Federal Institute of Technology),  University of Cambridge, Imperial College London, University of Chicago i UCL (University College London)... 

U svijetu djeluje oko 18 tisuća sveučilišta, pa je unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja, istraživanja, internacionalizacije, suradnje s gospodarstvom i doprinosa zajednici riječkog sveučilišta priznato u svjetskim okvirima.

Nedavno su se i riječko i zagrebačko sveučilište, također kao jedina iz Hrvatske, našla među 800 najboljih na Round University Ranking.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.