Hrvatski radio

Radio Rijeka

108. rođendan 3. maja u znaku iščekivanja

03.05.2013.

17:03

Autor: Olga Mandić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svoj dan obilježava i Brodogradilište 3. maj – 108 godina rada i 58 godina od izlaska na svjetsko brodograđevno tržište. Sljedeći rođendan riječki škver trebao bi dočekati u sastavu Uljanika iz Pule.

Slavljenička atmosfera u 3. maju odiše iščekivanjem; čeka se završetak privatizacije, odnosno prodaje pulskom brodogradilištu Uljanik, ali u skladu s tradicijom, radnici jubilarci dobili su statue brodograditelja te su položeni vijenci na spomenike poginulima.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je da će konačni program restrukturiranja prijedlog o preuzimanju riječkog brodogradilišta sljedeći tjedan poslati Europskoj komisiji na prihvaćanje. U sastavu 3. maja više neće biti četiri tvrtke kćeri koje preuzima Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Situacija je teška, ali sve uključene strane rade na što boljem rješavanju složenih poslova kupoprodaje. Predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan je optimističan i nada se da bi do 20. lipnja ugovor o privatizaciji mogao biti potpisan.

Više o svemu poslušajte u prilogu Olge Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.