Hrvatski radio

Radio Rijeka

117 novozaraženih u Hrvatskoj; u PGŽ jedan novozaraženi

07.09.2020.

09:41

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Foto: - / -

U Hrvatskoj je, tijekom protekla 24 sata, zabilježeno 117 novooboljelih. U Primorsko-goranskoj županiji je u ponedjeljak zabilježen jedan novooboljeli, a devet osoba je ozdravilo. U riječkom KBC-u bila su i dva zaražena migranta, a jedan je samovoljno napustio bolnicu i policija ga traži.

Zaraženi migrant "samovoljno je napustio" riječki Klinički bolnički centar i policija za njim traga, izvijestili su popodne iz toga KBC-a odgovarajući na novinarsko pitanje o bijegu migranta zaraženog koronavirusom. Primorsko-goranska Policijska uprava potvrdila je kako je oko 13 sati dobila informaciju da je stranac samovoljno napustio bolnicu te da za njim traga. Kako izvješćuje riječki KBC, pacijent je u bolnicu doveden u pratnji policije kao dio skupine stranih državljana. Na Klinici za infektivne bolesti riječkoga KBC-a provedena je indicirana obrada te je utvrđeno kako je pacijent pozitivan na covid-19, ali bez simptoma i zdravstvenih tegoba, izvijestili su iz KBC-a. (Hina)

U Primorsko-goranskoj županiji je 118 aktivno oboljelih od COVID-19 infekcije.

U riječkom KBC-u su i dva migranta koji su bili u prolazu kroz Hrvatsku, ali su se javili na infektologiju zbog simptoma i potvrđena im je zaraza koronavirusom. Obzirom na to da je riječ o osobama u tranzitu, nisu dio statistike Republike Hrvatske.

U Hrvatskoj je u ponedjeljak aktivno 2.614 oboljelih. U protekla 24 sata testirano je 1.793 osoba. Na bolničkom liječenju je 307 pacijenata, 19 na respiratorima. U samoizolaciji je trenutno 8.819 osoba. 

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 12.081 osoba zaraženih novim koronavirusom, priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

Do sada se oporavilo 9.266, a preminula je 201 osoba. Ukupno je testirano 193.153 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.