Hrvatski radio

Radio Rijeka

12. Crescendo glazbeni festival u Vidovićima i u Ljetnom kinu u Cresu

20.08.2020.

11:17

Autor: Neva Funčić

Foto: Crescendo Music Festival

Foto: Crescendo Music Festival

Foto: - / -

U Ljetnom kinu u Cresu počinje 12. Crescendo glazbeni festival. Umjesto kvarteta kojeg dijelom čine glazbenici iz Italije, festival će otvoriti duo creskog gitarista Filipa Flega, a potom slijedi nastup seksteta B'Fun Stallation. Dan kasnije Crescendo seli na guvno u Vidoviće.

Na otvorenom, večeras u 20 sati u Ljetnom kinu u Cresu po 12. puta počinje CRESCENDO glazbeni festival. Ove godine u izdanju koje je zbog epidemije reducirano, najavila je organizatorica festivala, pjevačica Astrid Kuljanić.

Festival je trebao otvoriti Kvartet Filipa Flega, no kako su basist i bubnjar iz Italije, zbog novog epidemiološkog režima prelaska granica ipak neće doći na creski koncert, pa će nastupiti duo: creski gitarist Filip Flego i na basu Dino Ivelja, najavila je Kuljanić.

Zagrebački jazz sekstet B'Fun Stallation dolazi u punom sastavu: Zvonimir Bajević na trubi, Mario Bočić na tenor saksofonu, Davor Doležal na gitari, Luka Žužić klavijature, Goran Rukavina na basu te Borko Rupena na bubnjevima. On dolazi iz Slovenije i morat će se vratiti u roku od 24 sata, ukoliko želi preduhitriti obavezu samoizolacije po povratku u svoju zemlju, tumači Astrid ograničenja organizacije ovogodišnjeg festivala. 

Autori prateće izložbe "Šumski i Šumska" su Vesna Jakić i Francesco Moretti, a talijanski fotograf također je ostao u Italiji i neće nazočiti otvorenju izložbe postavljene u suradnji s Udrugom Ruta. U petak 21. kolovoza, etno-jazz festival seli na kamena guvna u selu Vidovići.

Mjesta na kojima se nekada vršilo žito i grahorice sada su mjesta okupljanja i dobre glazbe. Američki basist Mat Muntz nastupit će na mehu-mijehu, a potom i u pratnji pjevačice Astrid Kuljanić. Početak je također u 20 sati, a večer će biti vedra. Dodite ako možete, poziva Astrid. Poslušajte:

Cresendo - Astrid Kuljanić, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.