Hrvatski radio

Radio Rijeka

12. Maškarani klapski maraton: apsolutne pobjednice Ženska klapa Hreljin

01.08.2021.

10:24

Autor: Tatjana Sandalj

Boc, boc - cijepljenje i korona kao tema karnevalske pjesme (Foto: KZU Maškarani klapski maraton)

Boc, boc - cijepljenje i korona kao tema karnevalske pjesme (Foto: KZU Maškarani klapski maraton)

Foto: - / -

12. Maškarani klapski maraton, premješten zbog pandemije u ljetni termin, nije izgubio na atraktivnosti. Ženska klapa Hreljin imala zaslužila je titulu pobjednika ovogodišnjeg natjecanja, a Zametski i Halubajski zvončari te Grobnički dondolaši su defileom kroz Opatiju dodatno začinili atmosferu.

Šaljive obrade poznatih skladbi bile su: "Kukumar" Klape Podvorje iz Kaštel Sućurca, "Oj, korono" Senjkinja, "Boc, boc" Ženske klape Hreljin, Ženska klapa Kapric iz Zadra odabrala je Eurosong za svoju temu u pjesmi "Jure ima viziju", klapa Intriga je u pjesmi "Utekle Hrvatine" obradila temu pravosudne situacije u Hrvata. 

Glasovali su i publika i ocjenjivački sud, a Hreljanke su dobile najbolje ocjene i jednih i drugih. Slične ocjene bile su i za drugo i treće mjesto: po ocjeni suda drugo mjesto osvojila je Ženska klapa Kapric, treće klapa Intriga, a publika je drugo mjesto dodijelila klapi Intriga i treće djevojkama iz klape Kapric.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.