Hrvatski radio

Radio Rijeka

12. Učkarski samanj: etno-izložbe, domaća hrana i vino, stari zanati...

02.09.2018.

15:02

Autor: Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Učkarski samanj, 12. po redu, održat će se danas od 10 do 20 sati na prijevoju Poklon u Parku prirode Učka. Uz raznovrsne prirodne i ekološke proizvode proizvedene na obiteljskim gospodarstvima Učke, Ćićarije i njihove okolice, posjetitelje će dočekati i etnološka zbirka ovoga kraja.

Vidjet ćete i tradicijska glazbala i zbirku gljiva, upoznati boškarina, pramenku i istarskoga tovara te promatrati izvedbu starih zanata u kojima ćete se moći i sami okušati.

Predviđen je bogat zabavni program kao i program za djecu -  predstava  „Ježeva kućica", likovna radionica s oslikavanjem lica i povijesna radionica učenja glagoljice, na što će djecu potaknuti klaun Balonko i pomagač mu Morčić

Doživljaj kulturne baštine Učke i Ćićarije u područje njihove zaštićene prirode, uz obilje domaće hrane i pića, upotpunit će završnica umjetničkog natječaja na temu Učke uz sopile, istarski tradicijski plesovi, dječji srednjovjekovni ples te lake note zabavne glazbe istarskoga izričaja.

S Učke se javio Vladimir Jurić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.