Hrvatski radio

Radio Rijeka

13. Cres Triatlon uz natjecanje u dvije utrke

31.08.2019.

12:05

Autor: HRT - Radio Rijeka

Grad Cres (Foto: Pixsell)

Grad Cres (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Danas će se u Cresu održati 13. Cres Triatlon i to kroz dvije utrke, kao Sprint triatlon i Super sprint triatlon. Natjecanje je moguće pojedinačno ili kao dio štafete, a počinje u 14 sati. Večer će se završiti koncertom grupe "Padre".

Iako Cres triatlon nije u sustavu bodovanja kupa Hrvatskog triatlon saveza, iz godine u godinu postaje utrka kojoj se priključuje sve veći broj ljubitelja triatlona i iz Hrvatske i iz inozemstva.

Natjecatelji će plivati u zaštićenoj creskoj luki 375 m ili 750 m, biciklirati će kroz pitomi mediteranski krajolik 10 km ili 20 km te trčati uz samo more i kroz povijesnu jezgru Cresa 2,5 km ili 5 km. Utrka ostavlja nezaboravan doživljaj za svakog natjecatelja, ali i stanovnika Cresa, turista i gotovo stotinjak volontera.

Start Super sprinta je u 14 sati, a Sprint triatlona u 16 sati s Velog mula u Cresu. Cilj triatlona je na Trgu Frane Petrića. U 18,30 sati na Trgu Frane Petrića predviđena je ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada a nakon toga koncert riječke grupe "Padre".

Sve vozače molimo za strpljenje i razumijevanje na dionici ceste D100 od Cresa do Orleca u razdoblju od 14 do 17 sati zbog održavanja biciklističkog dijela utrke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.