Jučer je u Lovranu započeo 15. Festival šparuga koji če trajati do 30. travnja.
12.04.2015.
15:29
Autor: Virna Baraba
Jučer je u Lovranu započeo 15. Festival šparuga koji če trajati do 30. travnja.
Na prvom Festivalu šparuga 2001. godine sudjelovalo je 6 restorana, a ove godine sudjeluje 15 usgostiteljskih objekata.
Jela na bazi divljih šparuga nudit će: restoran Kvarner, hotel Excelsior, restorani Draga di Lovrana, Knezgrad, Riviera, Štanger, Lovranska vrata, Stari grad, Bellavista, restoran pizzeria Delfino, konoba Kali Medveja, Lovranski pub, buffet Stubica, bistro Oaza i konoba Marun.
Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka).
Veliki je broj recepata na koji se šparuga može pripremiti, a najpoznatija je fritaja od jaja, divljih šparuga i pršuta.
Želite li saznati nešto više o šparugama? Znate li kako se priprema rižoto sa šparugama, gorgonzolom i malo pinjola ili pita sa šparugama?
Poslušajte današnju emisiju Hranom do zdravlja Josipa Krmpotića i Damira Permana:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora