Hrvatski radio

Radio Rijeka

156 litara kiše po četvornom metru u Delnicama; Intervenirali vatrogasci

29.10.2018.

10:49

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Gorski kotar je u protekla 24 sata bio najkišovitiji dio Hrvatske, pri čemu je na području Delnica zabilježeno čak 156 litara oborina po metru četvornom, a nešto manje, 114 litara, izmjereno je u naselju Crni Lug.

Oborine su sinoć prouzročile niz prometnih problema, no situacija se normalizirala. Jutros se nesmetano vozi goranskim dijelom autoceste Rijeka - Zagreb, gdje je tijekom jučerašnje večeri i dijela noći, zbog pojave bujica, promet dionicom Delnice - Kikovica bio u povremenom prekidu.

Za vrijeme trajanja najintenzivnijih oborina voda je zbog zagušenosti sustava odvodnje prodrla u podrume i prizemlje nekih kuća u nižim dijelovima Delnica, pa je sinoć bilo dosta posla za vatrogasce.

Ustupanjem dodatnih pet pumpi, kolege iz Rijeke su priskočile u pomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi Delnice, čiji zapovjednik Dražen Rački o sinoćnjim intervencijama kaže: "Zbog velikog nevremena i obilnih oborina, angažirali smo sve raspoložive snage Javne vatrogasne postrojbe te Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Imali smo tridesetak intervencija zbog plavljenja poruma pri čemu je bilo i znatnih šteta. Imali smo dosta posla na ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija a intervencije, na kojima smo angažirali petnaestak ljudi, trajale su do dva sata iza ponoći."

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.