Hrvatski radio

Radio Rijeka

19. Olimpijski festival dječjih vrtića: 600 djece iz 15 vrtića u Kostreni

18.05.2023.

11:30

Autor: Radio Rijeka

Olimpijski festival dječjih vrtića, arhivska fotografija

Olimpijski festival dječjih vrtića, arhivska fotografija

Foto: PR / Radio Rijeka

Nakon nekoliko godina pauze, svibanj u Primorsko - goranskoj županiji ponovno je rezerviran za druženje, igru, smijeh, aktivnosti i zabavu djece predškolske dobi koja će se okupiti na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko - goranske županije. Nakon kraće stanke zbog pandemije koronavirusa, festival se ponovo vraća među djecu te Dječji vrtić „Zlatna ribica“ u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko - goranske županije po treći put postaje organizator ovog jednstvenog događaja. 

U subotu, danas, 20. svibnja na nogometnom igralištu NK "Pomorac 1921" s početkom u 10 sati, započinje manifestacija koja će okupiti više od 600 djece iz 15 dječjih vrtića. 


Program je započeto okupljanjem ekipa u 10 sati, a svečana ceremonija otvaranja započet će u 10:45 svečanim mimohodom sudionika predvođenih domaćinima koji će nositi olimpijsku zastavu te predstavnicima sudionika koji će nositi olimpijsku baklju. 


Na festivalu će se predstaviti DV "Cvrčak" Mali Lošinj, DV "Čavlić" Čavle, DV "Fijolica" Novi Vinodolski, DV "Girice" Cres, DV "Grobnički tići" Jelenje, DV "Hlojkica" Delnice, DV "Katarina Frankopan" Krk, DV "Matulji" Matulji, DV "Opatija" Opatija, DV "Pahuljica" Rab, DV "Radost" Crikvenica, Dv "Rijeka" Rijeka, DV "Viškovo" Viškovo, DV "Vladimir Nazor" Kastav i DV "Zlatna Ribica" Kostrena. 


U 11:30 će započeti i sportska natjecanja u discpilinama: trčanje 50 m (djevojčice/dječaci), štafeta 4 x 25m (djevojčice/dječaci), bacanje loptice u dalj s mjesta (djevojčice/dječaci), skok u dalj s mjesta (djevojčice/dječaci), djevojčice će se natjecati i u povlačenju konopa, a dječaci u malom nogometu. Nakon natjecanja, u 13:45 će se održati ceremonija dodjele medalja dok će se u 14 sati festival svečano i zatvoriti. 


Podsjetimo, festival se diljem Hrvatske po županijama održava od 2002.godine, a namijenjen je djeci predškolske dobi, s ciljem promocije odgoja djece kroz sport, poticanja na razvoj kroz sportske aktivnosti i ujednačavanja razvoja svih djetetovih osobina: intelektualnih, psihičkih i fizičkih. 


Kroz ovu manifestaciju šalje se i pozitivna poruka odraslima o važnosti sporta i usmjeravanju djece ka istome, širi se optimizam i svijest o važnosti vlastitog truda i napora za ostvarivanje željenih rezultata. 


Bit će to svakako jedan dan za pamćenje, vidimo se u Kostreni – poručuju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.