Hrvatski radio

Radio Rijeka

196 radnika viška u 3. maju

29.11.2013.

15:41

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo dvije stotine radnika 3. maja u novu godinu ulazi s otkazom ili rješenjem o novome radnom mjestu. Restrukturiranjem je predviđeno 63 posto proizvodnog i 37 posto neproizvodnoga kadra.

Zadnji radni dan u ovoj godini, Silvestrovo, za dvjestotinjak trećemajaca izgubio je dimenziju radosnog iščekivanja Nove godine. Na taj dan pozdravit će se sa svojim radnim mjestom na kojem su proveli dobar dio radnoga vijeka i potražiti sreću na nekom novom radnom mjestu. Ili na Zavodu za zapošljavanje.

Uljanikov poslovodni tim, kao što je i najavio, radi oštre rezove. Sindikati na liste prekobrojnih nisu imali većih primjedbi. 3. maj mora doći na tzv. 63 posto proizvodnog, naspram 37 posto neproizvodnog statusa, kao što je danas omjer u Uljaniku, doznajemo od Hrvoja Markulinčića, zaduženog za kadrovsko restrukturiranje.

Zbog prazne državne blagajne, svim brodogradilištima, pa tako i 3. maju državna potpora za restrukturiranje pritjecat će sporije nego što je ugovoreno, a Markulinčić tvrdi da će naći načina da to premoste. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.