Hrvatski radio

Radio Rijeka

2. EFRI humanitarna trail utrka sutra u Kastvu

18.10.2019.

13:42

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: EFRI

Foto: EFRI

Foto: - / -

2. EFRI humanitarna trail utrka održava se u subotu s početkom u 10 sati i 30 minuta u Gradu Kastvu (start kod Lože). Utrku organizira Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom EFRI te Gradom Kastvom.

Oa humanitarna utrka otvorena je za sve koji žele podržati ovu akciju, a cjelokupna startnina bit će donirana Udruzi za Down sindrom – Rijeka 21. Na utrci se očekuje dvjestotinjak trkača koji će se natjecati za nagrade u muškoj kategoriji, ženskoj kategoriji i kategorijama najbrži student/studentica EFRI.

Posebne nagrade namijenjene su i ove godine za svu djecu koja sudjeluju u utrci, a za sve sudionike osigurana je po završetku utrke domaća maneštra i mlado vino naših sponzora.

U 9 sati i 30 minuta započinje podjela startnih brojeva, nakon čega slijedi vođeno zagrijavanje. Start utrke je u 10 sati i 30 minuta kod Lože.

Udruga za Down sindrom – Rijeka 21 okuplja osobe s Down sindromom, njihove obitelji i volontere u želji za zajedničkim druženjem, raznolikim aktivnostima, ali pružanjem informacija i potpore obiteljima te senzibiliziranjem javnosti o problemima osoba s DSom s ciljem inkluzije korisnika u sve segmente života zajednice. Jedan od ciljeva Udruge je omogućiti štićenicima u narednom razdoblju stručnjake poput logopeda koji bi pratili njihov razvoj.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.