Hrvatski radio

Radio Rijeka

20. Homo si teć: rijeka trkača na Korzu, prvi Riječki maraton

17.04.2016.

11:33

Autor: Blanka Uzelac, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Korzo ove je nedjelje doslovno preplavila rijeka sportaša. Po sunčanom i toplom vremenu održano je finale Festivala sporta i rekreacije u ukupno šest utrka. Među njima su najmasovnija ulična utrka - 20. "Homo si teć" te prvi Riječki maraton.

Sudjelovalo je petstotinjak polumaratonaca i 130 maratonaca, a na kraćim stazama trčalo je osam tisuća odraslih te više od pet tisuća djece i osoba s posebnim potrebama. Najstariji sudionik ima 83 godine. Osim trkača iz Hrvatske, sudjelovali su i gosti iz drugih zemalja.

Tisuće ljudi odazvale su se ovome jubilarnom izdanju popularne utrke gradskim ulicama Homo si teć. Bilo je, kao i uvijek, profesionalnih sportaša i rekreativaca, mladih i starih, osoba s invaliditetom, mnoštvo djece...

Uz 20. Homo si teć, trčao se 15. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7, DM Baby Bonus CupHendi Cup te, prvi put, pravi maraton na 42 kilometara dugoj stazi do Opatije i natrag.

I prije početka utrka jedno je bilo jasno - svi sudionici danas su pobjednici. Ukupno je na svim utrkama trčalo oko 15 tisuća ljudi, a sav prihod od prodaje majica i donacija ide za udrugu Rijeka 21 koja brine o djeci s Downovim sindromom. Poslušajte kako je bilo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.