Hrvatski radio

Radio Rijeka

240 novozaraženih u PGŽ-u, jedna osoba preminula; otvorena kovid-ambulanta

14.11.2020.

09:58

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Rekordni broj od 240 novozaraženih osoba zabilježen je u protekla 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji, a preminula je jedna osoba. Prema podacima Županijskog stožera, ozdravila je 121 osoba, pa je u županiji trenutno aktivno1529 slučajeva zaraze kovidom.

Testirano je 1155 osoba, a udio starijih ljudi u ukupnom broju zaraženih za sada je zaustavljen na 15 posto, što epidemiolozi smatraju izuzetno važnim i dobrim pokazateljem.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka, smanjio se broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od kovida. Danas ih je 76, a jedna je osoba noćas preminula.

U 24 sata u KBC je zaprimljeno sedmero pacijenata zaraženih kovidom, a 11 je otpušteno. U Centralnom respiracijskom centru smješteno je 11 bolesnika, od kojih devetero treba pomoć respiratora. 

Ukupno je dosad u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno 4065 zaraza novim koronavirusom, a preminulo je 46 osoba, podatak je na mrežnim stranicama Vlade RH

Kako smo već javljali, jučer je na konferenciji za medije najavljeno kako danas započinje s radom izdvojena zdravstvena ambulanta za kovid, u prostorima makrocentra Doma zdravlja na Zametu (Ulica Bože Vidasa 16a). Bit će otvorena od 8-20 sati subotom, nedjeljom i praznicima.

Izdvojena ambulanta namijenjena je pregledu pacijenata pozitivnih na kovid ili pacijenata sa simptomima koji mogu upućivati na zarazu kovid-virusom.

"Razlog otvaranja leži u tome što se 95 posto zaraženih virusom kovida 19 liječi izvan bolničkog sustava, i želja nam je da na taj način nastavimo suradnju s ostalim zdravstvenim subjektima. Dolazak u ambulantu najavljuje se putem mobilnog telefona na brojeve 091 251 8544 i 091 251 8545, izvijestio je ravnatelj Doma zdravlja PGŽ-a Vladimir Mozetič.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.