Hrvatski radio

Radio Rijeka

25 milijuna kuna za projekt "Gospodarsko središte hrvatskog primorja"

19.12.2019.

14:52

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U gradskoj vijećnici Grada Bakra, u nazočnosti ministra gospodarstva Darka Horvata, svečano je potpisan ugovor vrijedan 25 milijuna kuna o izvođenju radova na izgradnji i opremanju prometnica u Industrijskoj zoni Kukuljanovo u okviru projekta "Gospodarsko središte hrvatskog primorja".

Grad Bakar je iz EU fondova dobio nešto manje od 10 milijuna bespovratnih kuna, dok je preostalih 15 milijuna osigurano iz gradskog proračuna. Izvođač radova na dva kilometra potpuno opremljenih cesta bit će GP Krk, a zona danas zapošljava 4600 ljudi u 200 poduzeća.

"Mislim da je ovo najveća i najuspješnija zona po broju zaposlenih, i kada bi se ovakve stvari češće događale u Hrvatskoj bilo bi puno razloga za optimizam i napredak poduzetništva. To je jedna od 49 poduzetničkih zona u Hrvatskoj koje su maksimalno opremljene i bit će dogodine u petom ili šestom mjesecu spremne za prihvat poduzetnika", rekao je ministar Darko Horvat dodavši kako cijeni napravljeno.

Iz Bakra se javio Josip Krmpotić:

25 milijuna kuna za Gospodarsko središte hrvatskog primorja, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.