Hrvatski radio

Radio Rijeka

27 Susjedstava: Camp(with)Us - Kampus za sve

02.03.2020.

13:59

Autor: Lea Domjan Fišter

Foto: Nel Pavletic  /PIXSELL

Foto: Nel Pavletic /PIXSELL

Foto: - / -

Nakon Čavala i Matulja danas je na kampusu lansirano i treće od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture. Festival će trajati od 02. do 05.ožujka. Dio je sveobuhvatnog znanstveno - umjetničkog programa koji je objedinjen naslovom Camp(with)Us - Kampus za sve.

Program Kampusa i riječkog Sveučilišta danas je otvorio svoja vrata znanja i predstavio se s dvadeset i osam interdisciplinarnih programa i projekata u izvedbi sveučilišnih profesora i studenata. Razgled(nice) otvorenih vrata sveučilišnih odjela, pametne STEM radionice, KPR kiosk, Čarobna matematika, Inspiracije iz nanosvijeta, Putujući znanstvenici, Šetnja sjećanja, umjetnički kolektiv Ja:To, Projekt Sušak- umjetnost sjećanja, U potrazi za super voćem i brojni drugi programi tek su dio sveobuhvatnoga znanstveno-umjetničkog programa koji su tijekom cijele godine otvoreni za sve.

U svojoj europskoj ekstenziji Kampus se povezuje s talijanskim Trstom koji u 2020. godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice znanosti.

Kampus je kroz program Vitamin D ugostio hrvatskog umjetnika Darka Fritza koji se predstavlja hortikulturnom intervencijom u prostoru "I am not a Robot" koju izvodi u suradnji s udrugom "4 grada Dragodid", KD Čistoća d.o.o. i Saveza udruga Molekula iz Rijeke.

O festivalu je na otvorenju govorila predsjednica izvršnog odbora Kampus-kreativnog tima Rajka Jurdana Šepić.

Ovo je prvo baš gradsko susjedstvo, rekla je rektorica riječkoga Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija na svečanosti otvorenja Festivala susjedstva Kampus:

 

 

 

Snježana Prijić Samaržija, pripremila Lea Domjan Fišter

Rajka Jurdana Šepić, pripremila Lea Domjan Fišter

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.