Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. maj, 17. dan štrajka: nema dobrih vijesti, radnici na rubu strpljenja

07.11.2018.

13:07

Autor: Neva Funčić

3. maj: plaće i dalje nema, radnici su iscrpljeni (Foto: Neva Funčić / HRT- Radio Rijeka)

3. maj: plaće i dalje nema, radnici su iscrpljeni (Foto: Neva Funčić / HRT- Radio Rijeka)

Foto: - / -

Za radnike riječkog 3. maja, koji štrajkaju 17. dan, još nema dobrih vijesti. Plaće i dalje nema, a radnici su iscrpljeni i nemaju nikakvih informacija ni iz Vlade niti iz uprave Uljanika, rekli su članovi Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić i Mladen Bučar.

Kažu kako su radnici na rubu strpljenja, telefoni im zvone, banke najavljuju ovrhe, a dobrih vijesti nema. "Od Štrajkaškog odbora traže da nešto poduzmemo, prema vladi, prema Puli ili sutra možda prema Opatiji", rekao je Bučar.

Od ministra gospodarstva Darka Horvata, koji će sutra sudjelovati u radu savjetovanja ekonomista u Opatiji, očekuju da dođe u 3. maj i informira ih o tijeku pregovora za rješavanje problema brodogradnje. Informacije, ali i smjenu direktora Maksimilijana Percana, očekuju i od uprave Uljanika.

Od Vlade traže početak financiranja nastavka gradnje brodova koji su već na trećemajskim navozima. Predsjednik Kriznog stožera za 3. maj Predrag Knežević kaže kako se i novi program restrukturiranja Uljanika presporo stvara, "kao da pišu povijest Kine". Šoljić pak napominje da je isplatu plaća putem Fonda za radnička potraživanja trebalo već riješiti. Ovako, ljudi svakodnevno odlaze.

Poslušajte izjave Juraja Šoljića i Mladena Bučara i razgovor s Predragom Kneževićem za emisiju "Tris":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.