Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. maj i Uljanik: mišljenje Bruxellesa trebalo bi biti poznato danas

07.09.2018.

10:25

Autor: HRT

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Što Bruxelles misli o restrukturiranju Uljanika, trebali bismo saznati danas. U posjet Hrvatskoj dolazi europska povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager. Kako je najavljeno, sastat će se s premijerom i ministrima.

Najvažnija tema razgovora bit će restrukturiranje Uljanik Grupe, a očekuje se prva ocjena Programa restrukturiranja o kojoj će ovisiti mogućnosti države da pomogne Uljaniku i 3. maju.

Sastanak povjerenice s premijerom Andrejem Plenkovićem, ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i ministricom regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijelom Žalac najavljen je za 14 sati.

Pred posjet Margarethe Vestager Zagrebu kad se očekuje prva neslužbena reakcija Europske komisije na program restrukturiranja Uljanika koji je u dubokoj krizi, Komisija je objavila kako bilo kakav plan za to brodogradilište mora poštivati europsko tržišno natjecanje, štediti novac poreznih obveznika i uključivati financijske doprinose dioničara.

U Rijeci je sinoć održan sastanak Kriznog stožera 3. maja s čelnikom uprave Uljanik grupe. Ponovljen je zahtjev za povrat pozajmice od pola milijarde kuna riječkom brodogradilištu te hitno izdvajanje od pulskoga škvera. Zatražena je i smjena čelnih ljudi uprave u 3. maju. Kriznom stožeru potporu su dali i političari.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.