Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. MAJ: novi ugovori i čisti računi

05.01.2022.

12:55

Autor: Neva Funčić

Brodogradilište 3. MAJ

Brodogradilište 3. MAJ

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

U riječkom brodogradilištu 3. MAJ u tijeku su završni radovi na opremanju kemijskog tankera Santiago. Primopredaja je najavljena u veljači, a riječki je škver godinu počeo s novim ugovorima i čistim računima.

Za 3. MAJ 2021. je bila zahtjevna ali i interesantna godina. Krajem rujna isticali su sporazumi sa svim vjerovnicima pa se stanje 3. MAJA činilo neizvjesnim. Ipak, zahvaljujući vladi Republike Hrvatske s kojom je dogovorena odgoda povratka kredita i zahvaljujući vjerovnicima uprava 3. MAJA od lipnja pa do današnjeg dana pronalazi uspješna rješenja. Sa svima su nađene određene vremenske prolongacije.


Je li to život na dug? "Ne!", odgovara Edi Kučan, direktor 3. MAJA. "Sve obaveze su ipak podmirene, a na današnji dan ipak nema duga osim onog starog.", ističe Kučan.


Kučan je dodao kako je zadovoljan općim stanjem uzimajući u obzir i COVID-19 situaciju naglasivši kako je zadovoljan procijepljenošću radnika koja iznosi oko 60%.


O tome što očekuje od 2022. govorio je s Nevom Funčić. Poslušajte u nastavku:

Edi Kučan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.