Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:39 / 13.02.2019.

Autor: Lea Domijan Fišter

3. maj: radnici nisu dobili pet plaća, Komadina ide kod Plenkovića

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U riječkom 3. maju je održan sastanak Sindikalnog odbora za opstanak toga brodogradilišta s predstavnicima Grada i Županije. Na sastanku je zaključeno kako je krajnje vrijeme da Vlada konkretno, a ne samo deklarativno, iskaže svoje namjere.

Hoće li brodogradilište u stečaj, znat će se do 26. veljače, a ne bude li do 23. veljače deblokiran račun riječkoga škvera, radnici prijete radikalnijom postupcima. Ne vjeruju ni najavama strateškog partnera, dok se ne dogode konkretne mjere i dok ne dobiju ozbiljna jamstva.

Što će biti s 3. majem, pitaju se radnici i kažu da su doveden pred zid, odakle nema uzmaka. Nisu dobili već pet plaća. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavio je da sutra po odgovor ide premijeru Andreju Plenkoviću.

Sindikati vladu, premijera i upravu Uljanik grupe smatraju odgovornima za havariju 3. maja te se boje da se pokretanje stečaja može  dogoditi i nakon 26. veljače, no da će, s obzirom na okolnosti, žrtve biti riječki škver, ali i primorsko-goranski poduzetnici kojima 3. maj duguje 150 milijuna kuna.

Poslušajte što je danas u 3. maju zabilježila Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.