Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. maj: Tri certifikata za kvalitetno upravljanje sustavima, krizi unatoč!

25.11.2020.

14:36

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Riječkom 3. maju su danas uručena tri cetrifikata ISO standarda za sustave upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša te zdravljem i sigurnošću na radu. Sustavi kvalitete su obnovljeni u uvjetima krize, nakon ponovnog pokretnja proizvodnje u brodogradilištu u rujnu prošle godine.

3. maj brodogradilište postalo je nositelj certifikata integriranog sustava upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša te zdravljem i sigurnošću na radu prema međunarodnim normama ISO 9001:2015; ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018. 

To je pokazatelj stabilizacije poslovanja nakon izlaska iz sustava Uljanika, rekao je voditelj sustava upravljanja u 3. maju Ervin Bešić koji očekuje da će certifikati kupcima dati dodatnu sigurnost. I pomoćnik direktora za komercijalne poslove Siniša Ostojić ističe kako se na uspostavljanju sustava kvalitete radilo usporedno s ponovnim pokretanjem proizvodnje, u vrijeme dok se još vode stečajni postupci za tvtke bivše Uljanik Grupe.

Uz pomoć kredita uz državna jamstva, obnovljeni su strojevi i pokrenuta proizvodnja, u skladu sa svim zakonskim propisima i najvišim svjetskim standardima. Na svjetskom tržištu ovi certifikati znače prepoznatljivost kvalitete krajnjeg proizvoda, broda, na kojem trenutno radi 820 radnika zaposlenih u 3. maju, kao i oko tri stotine kooperanata, rekao je Ostojić.

Predstavnica certifikacijske kuće Bureau Veritas Croatia Nina Vuletić, koja je mjesecima nadzirala uspostavu sustava kvalitete, ističe odlične ocjene za riječko brodogradilište.

Poslušajte izjave kao i razgovor u našem programu:

Vuletić, Bešić i Ostojić, pripremila Neva Funčić

Siniša Ostojić u emisiji Tris, pripremio Josip Krmpotić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.