Hrvatski radio

Radio Rijeka

3. maj ugovorio gradnju polarnog kruzera

20.12.2019.

12:26

Autor: Hina

3. maj (Foto: Pixsell)

3. maj (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Brodogradilište 3. maj ugovorilo je izgradnju putničkog broda za polarna krstarenja za australsku tvrtku Scenic, a kobilica za izgradnju trebala bi biti položena u drugom tromjesečju sljedeće godine, potvrdio je u petak direktor 3. maja Edi Kučan.

Riječ je o brodu dugačkom 168 metara, istih karakteristika kao kod polarnog kruzera koji je ranije izgrađen u Uljaniku. U riječkom brodogradilištu gradit će se trup i brod će biti djelomično opremljen, a očekuje se da će porinuće broda biti u prvom tromjesečju 2021. Izgradnju će financirati naručitelj, po ostvarenim fazama izgradnje.

U 3. maju su zadovoljni sklopljenim poslom, koji će uz završetak tri ranije započeta broda, što je planirano u sklopu ponovnog pokretanja proizvodnje u tom brodogradilištu, osigurati veću zaposlenost. Uz to, nadaju se i novim ugovorima, budući da tvrtka Scenic planira gradnju još četiri takva broda, kazao je direktor 3. maja Edi KučanPoslušajte kako su sjajnu vijest za sve radnike 3. maja komentirali Kučan i predsjednik Nadzornog odbora Juraj Šoljić:

Napokon novi ugovor, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.