Hrvatski radio

Radio Rijeka

30 godina diplomatskih odnosa Slovenije i Hrvatske - koncert riječke glazbene dive Radojke Šverko u Ljubljani

24.05.2022.

11:00

Autor: Radio Rijeka

Radojka Šverko

Radojka Šverko

Foto: PIXSELL / PIXSELL

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Republike Slovenije, u Ljubljani će nastupiti riječka glazbena diva Radojka Šverko. Koncert će se održati 30. svibnja 2022. godine s početkom u 20 sati na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Radojka Šverko jedna je od najvećih hrvatskih glazbenih diva s karijerom koja neprekidno traje više od pedeset godina.


Prijateljstvo i suradnja Radojke Šverko sa slovenskim glazbenicima seže od samih početaka njezine karijere.


U izdanju RTV-a Ljubljana 1975. godine izlazi njezin drugi album "S tobom u snu" na kojem se nalaze pjesme koje su napisali slovenski autori Dušan Velkaverh, Mojmir Sepe, Bojan Adamič, Jure Robežnik i Jože Privšek koji je bio zaslužan i za aranžmane te je dirigirao Zabavnim orkestrom RTV-a Ljubljana.


Surađivala je i s nagrađenim hrvatsko-slovenskim trubačem i violinistom Petrom Ugrinom.


Radojka Šverko u Ljubljani će nastupiti u pratnji vrhunskog glazbenog sastava, pod vodstvom prof. Vladimira Babina, koji čine instrumentalisti Aleksandar Valenčić, Tonči Grabušić, Zvonimir Radišić i Damjan Grbac te prateći vokali Ana Kučan, Mateja Majerle i Andrej Babić.


Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sloveniji te Mjesne općine Ljubljana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.