Hrvatski radio

Radio Rijeka

30. likovna izložba na otvorenom "Pul Kaštela"

03.07.2022.

10:48

Autor: HRT - Radio Rijeka

Izložba Pul kaštela

Izložba Pul kaštela

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Danas se održava jubilarna, 30. likovna izložba na otvorenom "Pul Kaštela", u godini kada se obilježava i 30. obljetnicu osnutka Kluba prijatelja Grada Trsata. Pul Kaštela najveća je likovna izložba na otvorenom u gradu Rijeci te jedna od najvećih u regiji, a prošlih godina privukla je više stotina sudionika. 

Svečano otvorenje izložbe počinje u 11:00 sati na prostoru ispred Svetišta Majke Božje Trsatske, a uveličat će ga nastup Prvih Riječkih Mažoretkinja te Gradske Glazbe Trsat.


Izložba "Pul Kaštela" trajat će tokom cijeloga dana, a likovni umjetnici svoje radove, kao i svake godine, izlagat će duž Ulice Petra Zrinskog.


Svečana dodjela nagrada za najbolje radove u kategorijama akademskih radova, radova umjetnika amatera, studentskih radova te ex-tempore bit će, uz prigodni glazbeni program, organizirana na prostoru ispred Mira Junaka na Trsatskoj Gradini, s početkom u 19:00 sati.


Ove godine očekuje se rekordan broj sudionika - izlagača budući da je putem obrasca za predprijavu svoje sudjelovanje najavilo već preko stotinu umjetnika, a službene prijave su na dan izložbe (na licu mjesta). Dosad najveći broj sudionika bio je 2017. i 2018. godine sa 120 sudionika - izlagača. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.