Hrvatski radio

Radio Rijeka

30 milijuna eura za riječku Luku

04.09.2020.

11:57

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Stižu promjene u riječkoj Luci. Potpisan je ugovor za izvođenje radova u okviru projekta "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka-Bazen Rijeka. Radove vrijedne 30 milijuna EURA, s 85% sufinancirao je Instrument za povezivanje Europe.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Rijeci je istaknuo vrijednost ovih radova za riječku luku, Grad Rijeku, ali i za hrvatsko gospodarstvo.

"To su veliki projekti čime se poboljšava stanje infrastrukture u Luci Rijeka. Ali ne samo u Luci nego i na kontejnerskim terminalima Brajdica i Zagrebačka obala. Svi projekti idu dobro, s obzirom na situaciju u kojoj se Hrvatska nazali. Ovakvi projekti zaista jačaju hrvatsko gospodarstvo", istaknuo je Butković.

Dodao je da je jedan od projekata i gotov. "Za nekoliko dana će stići uporabna dozvola za kontejnerski terminal Brajdicu, s novim željezničkim tunelom i činjenicom da vlakovi više neće prolaziti kroz sam centar grada, zaključio je ministar.

Poslušajte izjavu:

Butković u riječkoj Luci, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.