Hrvatski radio

Radio Rijeka

31. Dani Trsata najavljuju "Povratak Frankopana" i potragu za blagom

13.04.2023.

14:09

Autor: Neva Funčić

Dani Trsata

Dani Trsata

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Uoči blagdana Svetog Jurja, 31. Dani Trsata bit će održani od ponedjeljka 17. do nedjelje 23. travnja. Manifastaciju će u ponedjeljak početi frankopanskim mimohodom i nastupom Gradske glazbe Trsat, a u nedjelju završiti zabavnim programom za djecu u Nugantovom parku.


Organizatori, Klub prijatelja Grada Trsata i brojni suradnici, ove su godine u travnju pripremili izuzetno bogat program za sve generacije i ukuse.


U ponedjeljak, 17. travnja u 17 i 30 najavljeno je otvorenje manifestacije s početkom kod dvorane mladosti, a u utorak, 18. travnja u GKR ogranak Trsat u 17 sati počinje interaktivna radionica za djecu. 


U srijedu, 19. travnja, u 15 sati počinje radionica za umirovljenike, a od 16 sati na Kaštelu lov na blago, Trsat escape u organizaciji studenata.


U četvrtak, 20. travnja, u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu je najavljen znanstveno popularni skup o frankopanskoj baštini te u knjižnici pričaonica za djecu od 18 sati.


U petak, 21. travnja će biti obilježena obljetnica oslobođenja Trsata od fašizma, polaganjem vijenaca uz spomenik palim antifašistima u 10 sati te svečanom akademijom u čitaonici od 18 sati. 


U subotu, 22. travnja, od 14 sati je najavjen povijesni spektakl "Povratak Frankopana", koji će okupiti povijesne udruge iz cijele Hrvatske. 


Bit će tu vitezovi i turnir u streličarstvu, borbe mačevima, prikaz starih zanata i srednjovjekovnih plesova i predstava, a od 18 i 30 počinje bitka za Kaštel. 


Nakon ustoličenja kapetana, od 20 sati je u prostoru Hrvatske čitaonice najavljen proljetni koncert Gradske glazbe Trsat Rijeka.


U nedjelju 23. travnja, na blagdan sv. Jurja, zaštitnika Trsata, misu u 10 i 30 u župnoj crkvi predvodit će riječki nadbiskup Mate Uzinić, a edukativno-zabavni program za djecu održavat će se u Nugantovom parku.


Cijelog tjedna u konobi Tarsa moći će se uživati u ponudi jela iz doba Frankopana, a pokrovitelji manifestacije su Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke, TZ Primorsko-goranske županije te Hrvatska turistička zajednica, najavila je predsjednica Kluba prijatelja Trsata Ružica Uravić Ažman.


Poslušajte razgovor:


Dani Trsata

Dani Trsata

Dani Trsata

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.