Hrvatski radio

Radio Rijeka

34. Balinjerada okupila stotine maškaranih i hrabrih sprintera

19.02.2017.

13:49

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Središte Opatije, pretvoreno je u stazu za „najluđu utrku na svijetu". Najpoznatija i najvažnija opatijska karnevalska atrakcija - Balinjerada, ove godine bilježi 34-to izdanje, a okupilo je stotine maškaranih i hrabrih sprintera.

Spust je počeo točno u podne opatijskom glavnom ulicom, od hotela Bristol do Imperiala, uz muziku, maškaranu trajbu i neviđeni šušur. Jedinstvena je to utrka na kugličnim ležajevima, u kojoj je stil često važniji od brzine što dokazuju i neobični natjecatelji.  

Dražen Turina Šajeta, za nas u ulozi glasnogovornika opatijske Balinjerade pojasnio je ča se dela, ki peja karići u kojim kategorijama. A kategorije su - monopatini iliti romobili na hrvatskom književnom, karići jednosjedi i dvosjedi, merikanska vozila, a uvedene su i dvije nove kategorije za nagrade - Miss Balinjerade i kategorija puž za najsporije, ali i vožnja s taxijima na balinjerama za posjetitelje, što je poseban doživljaj, rekli su nam oni koji su se njima provozali.

Poslušajte prilog Biserke Belić i pogledajte našu bogatu fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.