Hrvatski radio

Radio Rijeka

5. Generator snow utrka - biciklom i trkom kroz zimu!

24.01.2020.

14:12

Autor: Dora Vujnović

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Brdsko-biciklistička i pješačka kros natjecanja tipični su ljetni sportovi, no u Delnicama već nekoliko godina potvrđuju da je takve sportsko-turističke sadržaj moguće osmisliti i zimi. Tijekom nadolazećeg će vikenda na šumskim stazama Gorskog kotara biti održana 5. po redu Generator snow utrka.

Brdsko-biciklistička i pješačka kros natjecanja u Delnicama, su po mnogo čemu jedinstvena manifestacija, a da ona iz godine u godinu privlači sve više više sudionika iz Hrvatske i inozemstva potvrđuje idejna začetnica tog projekta Zvjezdana Pejić Gavran te napominje kako ove godine očekuje tristotinjak natjecatelja.

Naime, nigdje u Hrvatskoj i širem okruženju ne postoji sličan tip utrke zimi, a ovogodišnje izdanje dvodnevnog sportsko-turističkog druženja bit će obogaćeno povećanim brojem najmlađih sudionika dječjih trkačkih nadmetanja. Za pedaliranje, ali i trčanje u zimskim uvjetima moguće se i posebno pripremiti, jer osim običnih bicikala s boljim gumama, postoje i oni za snježne uvjete.

Za razliku od ranijih godina, prognoze u terminima ovogodišnjeg natjecanja, umjesto snježnog ugođaja, najavljuju kišu. Međutim, motiv za sudjelovanje je velik, jer oni koji tijekom brdsko-biciklističkih i pješačkih nadmetanja ostvare najbolje rezultate stječu naslov kraljice i kralja te princa i princeze Generator snow utrke.

Zvjezdana Pejić Gavran sa zadovoljstvom ističe kako unatoč zahtjevnim uvjetima za bicikliranje i trčanje na šumskim stazama u protekle četiri godine nije zabilježen niti jedan slučaj ozljeđivanja. Nadajmo se da će tako biti i nakon ovoga vikenda kada će, nakon subotnje utrke biciklista, u nedjelju biti održano pješačko kros nadmetanje. Podnevni start obije utrke bit će ispred objekta "Radničkog doma" u Delnicama. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Generator snow utrka, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.