Hrvatski radio

Radio Rijeka

6. Festival 'Iz bakine škrinjice'

24.05.2015.

14:41

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako obilježja tradicijske baštine sačuvamo od zaborava, na način da ona istovremeno budu poticaj razvoju gospodarstva i turističke ponude?

Jedan od mogućih odgovora nudi Općina Ravna Gora u Gorskom kotaru, gdje je danas održana završna priredba 6. po redu Festival starina pod nazivom Iz bakine škrinjice.

Ravnogorski festival objedinjuje izložbeno predstavljanje autohtonih proizvoda i uprizorenje narodnih običaja, a i ove su se godine sudionicima s područja Gorskog kotara pridružili i gosti iz drugih dijelova Hrvatske.

Zbog toga razloga za zadovoljstvo ima idejna začetnica manifestacije Blažica Sveticki: Iz godine u godinu rastemo, a program je sve bogatiji i sadržajniji. Imamo pedesetak izlagača, a kulturno- umjetnički program je također raznolik i sadržajan. Zaista jedan bogat spektar raznih djelatnosti, uglavnom baziranih na tradiciji. 

Uoči današnje završne priredbe u sklopu 6. Festivala Iz bakine škrinjice tijekom proteklih je mjesec dana održano niz edukativnih radionica i skupova, vezanih uz tradicijsku baštinu.

Javlja Nenad Lučić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.