Hrvatski radio

Radio Rijeka

60 godina izdavanja Narodnog zdravstvenog lista, jedinstvenog u Hrvatskoj

06.04.2018.

15:14

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Rijeci je održana svečanost u povodu 60 godina izdavanja Narodnog zdravstvenog lista, jedinstvenoga takve vrste u Hrvatskoj. Stručna novina opstala je od samih početaka tiskanja, a prvi je broj objavljen u povodu Svjetskog dana zdravlja 7. travnja 1958. godine.

Zahvaljujući Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kao izdavaču, list je dvomjesečnik s tiražom od oko šest tisuća primjeraka, ima 2500 pretplatnika, dok se ostali primjerci dijele zdravstvenim ustanovama diljem županije.

"Ove dane češće ponavljam: da je profesor Kajetan Blečić još živ, bio bi jako iznenađen kad bi vidio da njegova misao, njegova ideja - traje 60 godina. On je 1958. godine je pokrenuo ovaj časopis", kaže urednica lista Suzana Janković.

"Ističemo da nismo profitni i da imamo sreće što nas već niz godina prate i Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Glavna misao ovoga časopisa jest da moramo biti preventivni, da se moramo baviti promocijom zdravlja te da moramo biti jednostavni i uvjerljivi kako bi ljudi iz naših članaka mogli preuzeti nešto i unijeti to u svoj način života", istaknula je Janković. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.