Hrvatski radio

Radio Rijeka

60 godina opatijskih povrataka Nizozemca Corneliesa Mellaarta

10.07.2017.

12:20

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijska Villa Angiolina bila je pravi prostor za još jednu svečanost turizma: 60 godina vjernosti gospodina Corneliesa Mellaarta iz nizozemskog Rotterdama. On je, kao 20-ogodišnjak na motoru odmorio u Opatiji, to se pretvorilo u šest desetljeća obostrane ljubavi.

Za sve je "kriv" članak u nizozemskom časopisu za motoriste: Cornelies je krenuo na put dugačak tisuću kilometara prema Makedoniji, ali putem treba i odmoriti.

Odmor u Opatiji. Borislava Kinkela čija je majka, danas 92-ogodišnja Blaženka, učinila pravi potez, pripovijeda: "Ja sam bila još dijete. Došli su muž i žena na motoru, BMW-u 250 kubika, u kožnim odjelima i to je bio naš prvi susret. Dolazili su k nama do kraja 80-ih. Onda su doveli sina i kćer i ostali smo do danas u kontaktu."

Od Kinkela u Opatiji do obitelji Kadmen u Iki, uz sjećanje na toliko dobrih dana, prijatelja, opuštenosti... Cornelies Mellaart, 80-godišnjak, s drugom suprugom Connie, u Hrvatskoj je našao drugi dom i sve mu je super. 

Goran Pavlović iz TZ Opatije ponosan je što Opatija danas broji više od šest tisuća gostiju i što je oduvijek imala svog Corneliesa: "Mi svake godine imamo barem dva-tri gosta kojima obilježavamo da li 50, 60, pa čak smo imali i 80 godina vjernosti Opatiji. To nam je jednostavno pokazatelj da je svima lijepo, da uživaju ovdje."

Poslušajte više:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.