Hrvatski radio

Radio Rijeka

61 novi slučaj zaraze koronavirusom, otvaraju se tržnice

08.04.2020.

13:50

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U odnosu na jučer u Hrvatskoj je 61 novozaražena osoba, među kojima su i oboljeli iz doma za starije u Splitu. Ukupno je 1343 bolesnika, a 359 ljudi se nalazi u bolnicama. Novost je i potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica.

Šefica kriznog stožera ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujović dodala je kako je napravljeno 13 125 testiranja, te da je 179 osoba ozdravilo. 36 bolesnika je na respiratoru, što je jedna osoba više u odnosu na jučer. Vujović je istaknula kako imamo i još jednu preminulu osobu u Splitu, te poručila svima kako nema opuštanja jer najbolje poklanjamo zdravlje kada čuvamo jedni druge.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica nakon što su svi Stožeri civilne zaštite ispunili propisane mjere. Osim toga, Božinović je poručio umirovljenicima da svoje mirovine podižu putem bankomata ili na digitalni način, te time smanje odlazak u poslovnicu. Za kraj je ministar najavio kako će trgovine od četvrtka do subote zbog Uskrsa produljiti svoje radno vrijeme od 7 do 20 sati. 

Na kraju presice vjernicima se obratio Zvonimir Ančić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije. Biskupi su donijeli odluku da se otkazuju sve mise i podjele sakramenata. To je učinjeno prije svega iz osjećaja suodgovornosti, moramo brinuti jedni za druge. Mi želimo štititi život. Biskupi su jučer uputili i zajedničku poruku vjernicima, rekao je Aničić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.