Hrvatski radio

Radio Rijeka

71 novooboljela osoba u PGŽ; cijepljenje i u ljekarnama

07.09.2021.

11:08

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji je sada 407 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ u utorak. 71 novooboljela osoba utvrđena je među 3170 laboratorijski obrađenih testova.

Cijepiti se od ovog tjedna možete i u ljekarnama. Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo izvijestila je da su u cijepljenje protiv COVID-19 uključene 64 ljekarne diljem Hrvatske, kako bi cijepljenje bilo dostupnije u gradskim središtima, ali i u ruralnim sredinama. U Primorsko-goranskoj županiji su u akciju ljekarničke komore uključene dvije ljekarne, pa se možete cijepiti u Matuljima u Ljekarni Kovač te u Rijeci u Ljekarni Prima Pharme u ulici Fiorella la Guardie. (N. Funčić)

Tijekom posljednja 24 sata 26 osoba je ozdravilo. Udio pozitivnih među testiranima je 2,24 posto. 

Među novooboljelima 44 osobe su iz Rijeke ili riječkog prstena, a isti broj osoba je u kategoriji radno sposobnog stanovništva. Deset novooboljelih je s Lošinja, pet na području Liburnije, četiri u Gorskom kotaru, po troje na Krku i Rabu te dvoje s Crikveničko-vinodolske rivijere. 

23 novooboljela su u mlađim kategorijama stanovnika, a četiri osobe su starije od 65 godina. 

Prema podacima ravnateljstva riječkog KBC-a, od COVID-19 bolesti se u bolnici još uvijek liječi 28 osoba, a na respiratoru su četiri oboljela. Na žalost, jedna osoba iz PGŽ preminula je u bolnici. 

Udio hospitaliziranih u ukupom broju aktivnih slučajeva je nešto manji nego dan ranije - 6,88 posto, izvijestio je Stožer civilne zaštite PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.