Hrvatski radio

Radio Rijeka

74 godine Radio Rijeke: mijenjaju se vremena i ljudi, Radio Rijeka ostaje

16.09.2019.

07:25

Autor: Alen Čemeljić

Foto: HRT - Radio Rijeka

Foto: HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Dragi slušatelji! Mogao bih Vas osloviti i kao drage suputnike kroz desetljeća na našem prostoru Rijeke, Kvarnera, Hrvatskog primorja i Gorskog kotara, kao drage prijatelje, jer vjerujem da smo kroz sve godine svakodnevnog druženja postali prijatelji koji si mogu sve reći i naići na razumijevanje.

Tako danas, usuđujem se reći, zajednički slavimo naš 74. rođendan - naš isto koliko i Vaš. A rođendani su obično prigoda da se prisjetimo raznih zgoda iz zajedničkog života, tako da se neki od Vas možda još sjećaju Voloskog i daleke 1945. godine kada smo se prvi put oglasili riječima: Ovdje Radio Rijeka, qui Radio Fiume!

Neki od Vas, znam to pouzdano, još uvijek dio Kozale zove kod radiostanice, jer je Radio Rijeka nekad, sjećaju se ti isti ljudi, od tamo emitirala svoj program. Zajedno se sjećamo, jer nije to bilo tako davno, prvoga noćnog nogometnog prijenosa kolege Ivice Kovačevića, kada je Rijeka igrala protiv Reala u Madridu i svi se slažu bila je bolja na terenu, ali slabija izvan terena.

Zajednički se sjećamo i dana kada smo produžili naš dnevni program, kada je eterom odjekivao jingle Od sedam do sedam, sjećamo se kako nam ni tu nije bio kraj, kako smo krenuli s brojnim emisijama, od kojih su neke i dan danas slušane poput Tužibabe, Srcolomke, Ćo mi, ćo ti, Gliste, Crockodila, Topa 20.

Neke su otišle u sjećanja, poput Bure, Pozdrava braniteljima, Kvadrature kruga, Kulture četvrtkom, Putnog upitnika, Globtrotera, Điđija miđija, Škatula batula, Terre incognite i još mnogih drugih.

Prisjećamo se danas (i ne samo danas) i nekih dragih kolega koji, nažalost, više nisu među nama - Korada Vujnovića, Ivice Vrkića, Ljubice Stipaničić, Davora Travaša, Đuze Stoiljkovića, Vesne PavanKolje Kobetića, Agnese Superine.

Radujemo se posjetama naših umirovljenika, kada nam u prolazu tu na Korzu svrate Edi Kišić, Damir Pijaca, Franco Rocchi, Izo Čubranić, Andrea Marsanich, ali radujemo se i svakom novom glasu, svakom novom zaposleniku koji stigne među nas, u naš i Vaš život. Stigli su nam tako u zadnjih godinu dana Selina Sciucca, Ivan Saftić, Ana Marija Ilić, Iva Črnjar Ivančan, a otišli su put Zagreba Ivan Dorian Molnar, Matea Krmpotić, Boris Kanazir.

I baš na današnji dan, na rođendan Radio Rijeke, nakon tridesetogodišnjeg rada za program na talijanskom jeziku, ali i za mnoge druge dijelove našeg programa, nekim svojim drugim profesionalnim putem odlazi nam i naša Virna Baraba.

Odlaze poznata imena i glasovi Radio Rijeke, a dolaze neki novi; godine prolaze, mijenjaju se vremena, mijenjaju se glazbeni ukusi i glazbeni urednici, mijenjaju se emisije, mijenjaju se autori, mijenjaju se i slušatelji, ali sve ove 74 godine Radio Rijeka je uvijek tu, u Vašem eteru. Sa željom da tu i ostane, da ostanemo dio vaših života, da produbljujemo ta naša prijateljstva, da ostanete uvijek vjerni našim frekvencijama.

S poštovanjem,

urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.