Hrvatski radio

Radio Rijeka

8. Art kamp Empeduja na plaži Bivio!

02.09.2022.

13:13

Autor: Lena Stojiljković/ Neva Funčić

8. Art kamp Empeduja

8. Art kamp Empeduja

Foto: Art kamp Empeduja / facebook

Dobre vijesti postoje! Prepustite im se na Kantridi!


Malo dobrih vijesti tema je 8. Art kampa Empeduja koji se u sklopu programa Ljeta na Kantridi danas održava na plaži Bivio. Sudjelovat će šest riječkih umjetnika mlađe i srednje generacije, početak programa je od 16 sati, a građani su pozvani pridružiti se.

Voditeljica Art kampa Empeduja, ujedno kustosica "Malo dobrih vijesti", povjesničarka umjetnosti Iva Kelentrić, pojasnila je kako istraživanja pokazuju dominaciju negativnih, tj. „loših“ vijesti naspram onih pozitivnih u medijskom izvještavanju, te kako neravnoteža između dobrih i loših vijesti nije vezana uz fake news termin ili clickbait metodu već se radi o široj rasprostranjenosti vijesti koje su pretežito negativne, pogotovo vezano uz izvještavanje o Covid-19 pandemiji.

Autorice i autori ovogodišnjeg izdanja Art-kampa Empeduja: MALO DOBRIH VIJESTI informiraju publiku o pozitivnim aspektima suvremenog života. Skreću pažnju na promjene koje pridonose napretku današnjeg društva. Cilj nisu eskapizam ili feel-good story, niti propitivanje legitimiteta i potrebe za vijestima koje su okarakterizirane negativno, niti je riječ o istraživanju odnosa umjetnosti i medija. Ovdje je cilj inteligentni pozitivizam jer umjetnost je uvijek bila snažan alat, pa nas jedan dio autora svojim radovima upozorava na opisani fenomen.

 Osmo izdanje Art-kampa Empeduja okuplja autorice i autore koji su vezani uz Rijeku, pripadnike generacija Milenijalaca i Generacije Z. Na taj način osim što se bavi opisanom temom, istražuje budućnost i potencijale riječke nezavisne umjetničke scene, stoji u uvodniku Ive Kelentrić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.