Hrvatski radio

Radio Rijeka

ACI dobio uporabnu dozvolu za marinu u Slanom, otvorenje danas

03.08.2016.

07:27

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

ACI-jeva marina ''Veljko Barbieri'' u Slanom dobila je uporabnu dozvolu, a i sutra (u srijedu) počinje s radom, potvrdila je Hini direktorica ACI-ja Doris Peručić. "Neće biti svečanosti, nego će predvečer biti prigodno dočekani nautičari'', rekla je Peručić.

Marina ''Veljko Barbieri'' nosi ime po osnivaču opatijske tvrtke i 22. je ACI marina. Može prihvatiti dvije stotine plovila duljine od 12 do 20 metara, a tu su i recepcija, restoran s bazenom, sanitarije, servisne prostorije i poslovni uredi te parkiralište. Marina ima dva valobrana i šest pontonskih gatova, a vrijednost investicije je 60 milijuna kuna.

Marina u srijedu ujutro počinje s radom nakon prijepora između ACI-ja i Općine Dubrovačko primorje, zbog kojih je u srpnju odgođeno izdavanje uporabne dozvole i već isplanirano otvaranje marine. Iz ACI-ja su tada poručili da ih Dubrovačko-primorje ucjenjuje uporabnom dozvolom za marinu te kako nemaju pravne osnove za isplatu traženih 2,7 milijuna kuna za sufinanciranje pristupne ceste u Slanom.

Općinski načelnik Nikola Knežić tvrdio je da dogovor o financiranju ceste postoji te da ACI koristi situaciju kako bi izbjegao plaćanje svojih obveza. Doris Peručić je odbila financiranje ceste bez suglasnosti Nadzornog odbora, uz objašnjenje kako ne postoji pravna obveza ACI-ja za takav financijski izdatak.

Pat poziciju razriješio je novi Nadzorni odbor tvrtke ACI, koji je na svojoj prvoj sjednici 22. srpnja odobrio zahtjev za donaciju dva milijuna kuna Općini Dubrovačko primorje za sufinanciranje izgradnje sporne prometnice.

U međuvremenu je Peručić podnijela ostavku na mjesto direktorice. Na čelu ACI-ja ostaje do 8. kolovoza, a na njezino je mjesto, na mandat od tri mjeseca, imenovan Kristijan Pavić, zamjenik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.