Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:21 / 31.05.2020.

Autor: Neva Funčić

ACI popušta dok Kostrena naplaćuje

Foto ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon popuštanja mjera, u razdoblju od 1. do 30. lipnja, ACI uvodi povoljnije uvjete u svojim marinama s ciljem poboljšanja ponude i uspješnog početka nautičke i turističke sezone, a u ponedjeljak 1. lipnja kreće naplata parkiranja na kostrenskim parkiralištima u obalnom pojasu.

Tako tijekom lipnja svi nautičari čija su plovila na godišnjem vezu ostvaruju besplatne dnevne vezove u svim ACI marinama, a svi ostali nautičari ostvaruju popust od 30 posto.

Sa druge strane već u ponedjeljak 1. lipnja kreće naplata parkiranja na kostrenskim parkiralištima u obalnom pojasu. Parkiranje u trajanju od 2 sata iznosi 10 kuna, odnosno 20 kuna za 4 sata te 120 kuna za 24 sata. Dnevna karta do kraja radnog vremena parkirališta iznosi 30 kuna dok sezonska pretplata za sva kostrenska parkirališta i čitav period naplate od 1. 6. do 30. 9. iznosi 400 kuna. Sezonska pretplata za mještane Kostrene je kao i do sada 100 kuna, a za povlaštene korisnike (osobe s invaliditetom i osobe sa statusom hrvatskih branitelja s prebivalištem u Općini Kostrena) 50 kuna.

Parkiranje se u Kostreni naplaćuje se od 7 do 21 sat, izuzev u periodima od 1. do 15. lipnja te od 15. do 30 rujna kada će radno vrijeme parkirališta biti skraćeno i pod naplatom do 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.