Hrvatski radio

Radio Rijeka

Adventska vinska škola krajem mjeseca u Crikvenici

21.11.2021.

11:41

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Kvarner Wines

Foto: Kvarner Wines

Foto: - / -

Adventska vinska škola Crikvenica novi je edukacijsko – marketinški projekt Udruženja Kvarner Wines, odnosno autorski projekt direktora udruženja dr. sc. Žarka Stilina koji će se po prvi puta provesti u vrijeme manifestacije Advent Crikvenica.

Četiri adventska ponedjeljka, počevši od 29. studenog (zatim 6., 13. i 20. prosinca) bit će rezervirana za vinsku edukaciju o vinima – pjenušava vina, bijela vina, ružičasta vina, slatka vina i crna vina, ali i o destilatima – rakijama i likerima, pivama, kulturi stola i sljubljivanju vina s hranom koja će se održavati u Crikveničkom boutiqe hotelu Esplanade od 18 sati.

Sudionici će se upoznati i s cijelim procesom proizvodnje vina – od rasadničarstva, vinogradarstva, podrumarstva i načina proizvodnje do izlaska na tržište. Kao dio radionice predviđena je i posjeta Vinskoj kući Pavlomir u kojoj će se sudionici upoznati s procesom proizvodnje, kušati vina i bit će dodijeljene diplome.

Izuzev Stilina koji će moderirati sve radionice, na radionicama će sudjelovati vinari s Kvarnera Ivica Dobrinčić iz vinarije Šipun, vinar, rasadničar i predsjednik Udruženja Kvarner Wines, Anton (Toni) Katunar iz vinarije Estate Winery Katunar, Egle i Ivan Katunar iz vinarije Kuća vina Ivan Katunar, sommelierka Hiltonovog Michelin restorana Nebo Lucija Matijević, proizvođač kraft King's pive Vedran Jakominić, proizvođač destilata Suza Borjan Suzić i finalist natjecanja Masterchef Hrvatska Časlav Matijević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.