Hrvatski radio

Radio Rijeka

Adventski labirint na Trsatu: što je bit blagdana?

11.12.2016.

13:31

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji riječke Udruge Mladi za Krista i riječke FRAMA-e te trsatskih franjevaca, na Trsatu je postavljena izložba Adventski labirint. Multimedijalni i interaktivni postav poziva na adventsko promišljanje.

Adventski labirint u podrumu Franjevačkog samostana Svetišta Majke Božje Trsatske je multimedijalna i interaktivna izložba na kojoj posjetitelji mogu, kroz tekstove, slike, predmete, uz zvukove glazbe, zastati i razmisliti o poruci Božića.

Organizatori iz riječke udruge Mladi za Krista, FRAMA-e i trsatski franjevci, već tradicionalnom adventskom izložbom, nude posjetiteljima da "...učine napor kako bi razlučili bitno od nebitnoga te tako oćutili značaj utjelovljene ljubavi Boga među nama", ističu u najavi.

Dosadašnje labirinte posjetilo je više tisuća ljudi, dovodeći obitelji i prijatelje, a ponajviše se izložbi raduju djeca. U pripreme Labirinta, koji je svake godine sve bolji, uključeni su i mnogobrojni volonteri. Ostaje otvoren do 18. prosinca, svakoga dana od 16 do 20 sati. Više o izložbi doznali smo u emisiji "Susreti", poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.