Hrvatski radio

Radio Rijeka

Afera u delničkom vatrogastvu: zapovjednik JVP priznao zloporabu ovlasti

08.06.2017.

11:25

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razotkrivena je afera u delničkoj javnoj vatrogasnoj postrojbi. Zbog zloporabe ovlasti dosadašnji je zapovjednik podnio ostavku, dobit će otkaz i dvije kaznene prijave. Ovom aferom sustav zaštite od požara neće biti ugrožen, tvrdi gradonačelnik Delnica.

Nakon što je prije nekoliko dana dobio neslužbenu informaciju da su se u sustavu vatrogastva Grada Delnica u zadnje vrijeme događale neprimjerene radnje s ozbiljnim financijskim posljedicama, gradonačelnik Ivica Knežević odlučio je provjeriti vjerodostojnost spomenutih navoda. Na žalost, sumnje su se pokazale istinitima.

Zbog interesa istrage sve detalje o nemilim događajima u delničkom vatrogastvu zasad nije moguće iznositi u javnost, rečeno je na jutrošnjoj konferenciji za novinare. Govorili su predstavnici dobrovoljne te javne vatrogasne postrojbe, čiji se dosadašnji zapovjednik D. A. našao u središtu afere. Spomenuta afera neće se odraziti na učinkovitost sustava zaštite od požara, tvrdi delnički gradonačelnik.

Knežević je rekao da je prije nekoliko dana zapovjednik JVP-a Delnice u njegovom uredu, a kasnije i na sastancima nadležnih tijela, priznao počinjenje kaznenoga djela zloporabe ovlasti. "Sukladno tome je, temeljem osobnog zahtjeva, razriješen dužnosti zapovjednika. Ovlaštene osobe su podnijele i dvije kaznene prijave nadležnim državnim tijelima, a danas će biti donijeta i odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu", rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.