Hrvatski radio

Radio Rijeka

Afera Uljanik: obrana napustila sudnicu, sutkinja produžila pritvor

25.04.2019.

16:05

Autor: Neva Funčić

Odvjetnici optuženih zajedno su napustili sudnicu i najavili žalbe (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Odvjetnici optuženih zajedno su napustili sudnicu i najavili žalbe (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Odvjetnici sve šestorice okrivljenika u slučaju Uljanik demonstrativno su napustili sudnicu u nastavku ročišta na Županijskom sudu u Rijeci. Odlukom sutkinje istrage Ksenija Zorc bivšim je Uljanikovim direktorima boravak u istražnom zatvoru produljen do 26. lipnja.

Podsjetimo, od kraja ožujka u pritvoru su bivši predsjednik i članovi uprave Uprave Uljanik grupe Gianni RossandaMarinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, dok se još osam okrivljenika brani sa slobode.

Sutkinja je odluku donijela bez prisustva okrivljenika i obrane, koja je zatražila njeno izuzeće, kao i izuzeće suda u Rijeci. 

Prihvaćen je zahtjev Državnog odvjetništva i produljen je istražni zatvor, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen. "Sutkinja istrage je ocijenila kako i nadalje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi okrivljenici moli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke", dodao je.

Nakon odluke o produžetku istražnog zatvora, počet će istraga o slučaju Uljanik, a kako je najavljeno, 47 svjedoka bit će ispitano na Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci i Puli.

Odvjetnici će odluku primiti poštom i najavili su žalbe. Evo izjava Aleksandre Horvat i Ante Nobila, branitelja optuženih, kao i izjave glasnogovornika Županijskog suda u Rijeci Zorana Sršena:

Horvat i Nobilo: odvjetnici napustili sudnicu, pripremila Neva Funčić

Sršen o odluci sutkinje, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.