Hrvatski radio

Radio Rijeka

Afera Uljanik: slučaj je trenutno na Vrhovnom sudu

27.05.2020.

14:50

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo optužnicu protiv 12-orice u aferi Uljanik, slučaj je trenutačno na Vrhovnome sudu. Branitelji optuženih zahtijevaju da se suđenje provede u pulskom, a ne u riječkom Županijskom sudu.

Podsjetimo, 12 bivših čelnika Uljanika i 3. maja terete se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju čime su brodogradilišta oštetili za milijunske iznose.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen potvrdio je da se predmet od prošlog tjedna nalazi na Vrhovnome sudu radi odlučivanja o prijedlogu da se za to suđenje u ovome postupku odredi drugi sud, konkretno, sud u Puli.

Branitelji okrivljenika opravdavaju taj prijedlog time što su okrivljenici iz Pule kao i većina svjedoka. Osim toga, i kaznena djela su većim dijelom počinjena na području iz nadležnosti Županijskog suda u Puli, pa se iz tog razloga smatra da bi se u Puli lakše proveo ovaj postupak, rekao je Sršen. Poslušajte:

 

Zoran Sršen o razlozima mogućeg preseljenja slučaja u Pulu, pripremila Blanka Uzelac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.