Hrvatski radio

Radio Rijeka

Aglomeracija Vinodol - Crikvenica: izvedena trećina radova

28.09.2021.

15:09

Autor: Vladimir Jurić

Novi Vinodolski (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Novi Vinodolski (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Trećina radova na novom sustavu odvodnje otpanih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce, ukupno vrijednog 460 milijuna kuna, je dovršeno, rečeno je na susretu u Crikvenici u utorak. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije.

Cilj povedbe projekta je poboljšanje postojećeg sustava odvodnje i vodoopskrbe na području gradova Novi Vinodolski i Crikvenica.

Realizacija projekta obuhvaća izgradnju 57 kilometara kanalizacijske mreže, rekonstrukciju više od 20 kilometara kanalizacijske mreže, izgradnju 13 crpnih stanica, rekonstrukciju 11 crpnih stanica te izgradnju dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Što se tiče vodopskrbe, izgraditi će se tri kilometra nove vodoopskrbne mreže i rekonstruirati preko 13 kilometara postojeće vodoopskrbne mreže.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru projekta konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda iznosi 261.119.709,03 kuna, odnosno 71,02 posto troška, dok će se ostatak financirati nacionalnim sredstvima i lokalnom konponentom.

Izgradnjom je posebno zadovoljan gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, a poslušajte i izjavu voditelja projekta Miljenka Čupića:

Rukavina: Garancija za još čistije more, pripremio Vladimir Jurić

Čupić: Izvedeno je 35 posto radova, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.