Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ahmetović: Borit ćemo se protiv plutajućeg LNG-a, ako treba i u Europi!

24.10.2019.

17:40

Autor: Josip Krmpotić

Načelnica Mirela Ahmetović i župan Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Načelnica Mirela Ahmetović i župan Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

"Ne prosvjedujemo, ne vičemo, ne urlamo - ali nismo odustali! Borba s vjetrenjačama i dalje traje, a mi čekamo što će reći Ustavni sud i pravosudna tijela vezano uz gradnju suprotno postojećoj dozvoli", rekla je načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović kolegama iz općina i gradova PGŽ-a.

"Ako u Hrvatskoj iscrpimo sve što nam je dostupno, onda nema druge nego borbu za naše zdravlje nastaviti u europskim institucijama poput OLAF-a, tijela koje se bori protiv korupcije, ili pak Europskog suda za ljudska prava", rekla je Ahmetović na susretu s kolegama načelnicima i gradonačelnicima koji su stigli u Omišalj na dvodnevni susret sa županom Zlatkom Komadinom.

Mirela Ahmetović napominje da borba protiv plutajuće varijante LNG-a nije prestala; dapače, ulažu se i dodatni napori da se stvari istjeraju na čistac i da ne bude sve onako kako vlast izvoljeva, rekla je i dodala kako će Općina iskoristiti sve pravne, političke i građanske instrumente kojim će se usprotiviti, kako je rekla, nezakonitom i nakaradnom projektu koji nije u interesu ni Općine Omišalj ni Primorsko-goranske županije niti Republike Hrvatske. Poslušajte izjavu:

Ahmetović: Nakaradni i nezakoniti projekt, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.