Hrvatski radio

Radio Rijeka

Air Serbia dolazi u Zračnu luku Rijeka: uvodi se let Rijeka - Beograd

23.01.2019.

14:29

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Zračna luka Rijeka

Foto: Zračna luka Rijeka

Foto: - / -

Nakon rekordne 2018. godine, uz već potvrđena tri nova avioprijevoznika za ljetnu sezonu 2019. godine, Lufthansu, Voloteu i TUI, potvrđen je i dolazak Air Serbie u Zračnu luku Rijeka. Od lipnja se uvodi direktna linija Rijeka - Beograd.

Air Serbia je srpska nacionalna aviokompanija koja leti do ukupno 49 destinacija u Europi i na Mediteranu, a ima i direktne linije za Bliski istok i Sjevernu Ameriku te posredstvom Etihad Airwaysa nudi direktne letove do međunarodnih odredišta u Aziji, Australiji i Africi. Na njihovoj mapi destinacija od danas će se naći i Rijeka.

Prodaja karata za direktnu liniju Rijeka - Beograd već je počela, a na toj će liniji zrakoplovi Air Serbije ATR kapaciteta 66 sjedišta i A319 kapaciteta 144 sjedišta, prometovati svaki utorak i petak od 4. lipnja do 25. listopada 2019. Potvrđeno je i da će navedena linija nastaviti prometovati i u zimskom razdoblju, što znači da će tijekom cijele godine postojati direktna zračna veza između Rijeke i Beograda.

"Uvođenje direktne redovne linije Rijeka - Beograd predstavlja vrlo značajan iskorak za našu regiju jer je ista uvedena nakon gotovo 30 godina, kada je u bivšoj državi prometovala čak 2 puta dnevno", poručuju iz Zračne luke Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.