Hrvatski radio

Radio Rijeka

U akciju čišćenja park šume sveti Križ uključit će se učenici i učiteljice OŠ Vežica

20.03.2022.

10:01

Autor: Radio Rijeka

park šuma sveti Križ

park šuma sveti Križ

Foto: - / rijekasport

Povodom Međunarodnog dana šuma, 21. ožujka u 10 sati Astronomski centar Rijeka u suradnji s OGU Grada Rijeke za komunalni sustav, KD Čistoćom d.o.o. i OŠ Gornja Vežica organizirat će akciju čišćenja parka šume sv. Križ. 

S ciljem uklanjanja i zbrinjavanja otpada, očuvanja šuma i bioraznolikosti, širenja svijesti o važnosti očuvanja prirode, promociji pravila ponašanja u prirodi te edukaciji o važnosti boravka u prirodi i potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada ova akcija uključit će ukupno oko četrdesetak učenika i učitelja 5.b i 6.b razreda OŠ Vežica. 


Akcija čišćenja provest će se uz nadzor i vodstvo stručnog osoblja OGU Grada Rijeke za komunalni sustav i Astronomskog centra Rijeka koji će na učenicima kroz rad objašnjavati posebnosti flore i faune parka šume Sv. Križ. 


Akcija čišćenja predviđa i dodatnu edukativnu pokaznu radionicu o autohtonim biljnim vrstama oko Astronomskog centra Rijeka. Radionica će se održati pod vodstvom Bie Gec, mag.ing.prosp.arch djelatnice KD Čistoće tijekom koje će učenici naučiti prepoznati nekoliko autohtonih biljnih vrsta u okolišu, saznati o važnosti tih vrsta za ekosustav i o njihovoj primjeni u tradicijskoj medicini i kulinarstvu. 


KD Čistoća prigodno će osigurati sav materijal potreban za akciju čišćenja okoliša.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.