Hrvatski radio

Radio Rijeka

Akcija mladih: Grad Rijeka na neostvarne projekte utrošio 128 milijuna kuna

13.02.2017.

15:58

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Prije preuzimanja obveza po investicijskim projektima, Grad Rijeka nije provodio stručno vrednovanje, ocjenu opravdanosti i učinkovitosti investicijskog projekta te nije osigurao izvore financiranja."

Grad Rijeka utrošio je do sada 21,5 milijuna kuna za knjižnicu na Klobučarićevom trgu; 35,6 milijuna kuna za Kompleks Benčić – Muzej suvremene umjetnosti; 45,2 milijuna kuna za Autobusni kolodvor Žabica; 7,5 milijuna kuna za brod "Galeb" - ukupno oko 110 milijuna kuna. Dodamo li tim nerealiziranim projektima, navedenim u izvještaju Ureda državne revizije, i 18 milijuna kuna za čuvanje zemljišta na Preluku za izgradnju turističkog kompleksa, brojka se penje na 128 milijuna kuna, navodi Akcija mladih. (TPČ)

"Ovo nije još jedan politički pamflet kojim se želi diskreditirati vladavinu gospodina Obersnela. Ova rečenica je sastavni dio izvještaja Državnog ureda za reviziju, u sklopu obavljene financijske revizije za 2015.", rekli su danas na konferenciji za novinare predstavnici Akcije mladih.

Dodali su da je u pripremu propalih i nerealiziranih projekata Grad Rijeka utrošio "sitnicu" - do sada 128 milijuna kuna.

Izvješćuje Edi Kišić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.