Hrvatski radio

Radio Rijeka

Akcije na Korzu i Molo longu - čuvajmo svoje zdravlje!

01.10.2016.

12:16

Autor: Antonela Galić, Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je prvi put održana velika zajednička javnozdravstvena akcija, kojom su obilježeni Svjetski dan srca, Međunarodni dan starijih osoba, Svjetski dan hodanja, Međunarodni dan ružičastih vrpci i Međunarodni dan osoba sa stomom.

Na riječkome Korzu postavljen je štand Udruge žena operiranih dojki Nada, čije su članice u zrak pustile ružičaste balone povodom Međunarodnoga dana ružičastih vrpci. Kao i proteklih godina, volonterke su prodavale ružičaste ruže i vrpce, a prihod je namijenjen opremanju dnevne bolnice Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.

Na još nekoliko štandova obilježavali su se Međunarodni dan osoba sa stomom, Međunarodni dan starijih osoba i Svjetski dan srca. U Bazarigovu prolazu liječnici su građanima davali savjete, mjerili krvni tlak, pokazivali pružanje prve pomoći te kako samopregledati dojke.

Svjetski dan hodanja obilježen je na riječkome lukobranu - Molo longu - akcijom Hodanjem do zdravlja. Šetači su se u 11 sati okupili na početku lukobrana i krenuli prema kraju šetnice, gdje su dobili bonove za besplatan obrok od plave ribe. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.